keskiviikko 16. syyskuuta 2009

LIINDAAA!

Huhhahhei. Olen ollut niin väsynyt, etten yksinkertaisesti ole jaksanut kirjoittaa. Nyt helpottaa onneksi. Maanantaina Lillian(joka on muuten osoittautunut vähän ilkeäksi, mulla olikin sellainen aavistus, itketti nimittäin Maggia yksi päivä) kävi palaveeraamassa el directorin kanssa, ja kappas. Työaika kutistui 36 tuntiin viikossa ja ylimääräiset tunnit saa pitää vapaana. Mulla olisi siis pankissa viisi työpäivää. Nyt mennään Lauran kanssa töihin aina puoli kymmeneksi, päivällä lounastetaan puolitoista tuntia ja kotiudutaan kuuden maissa.


Ostarilla oli patrioottihenki katossa. Sisään oli rahdattu panssarivaunuja ja muuta mukavaa.

Viime perjantaina käytiin tanssimassa paikallisessa kuppilassa regetonia työkavereiden ja Maijan ja Lauran kanssa. Laura on siis suomalainen tyttö, joka on mun kanssa Australissa töissä myös. Siis herranjumala, että voi suomalainen olla jäykkä. Parin piscolan avulla sentään yritin vatkata lanteita, mutta tuskin se näytti muulta kuin superkoomiselta. Miksi mussa ei virtaa latinoverta? Ainiin, kamera ei ollut mukana. Pahoitteluni Laura ja Riikka!


Tässä lohdutukseksi La Perlita, Maggin koiruli, joka toimii mulla Donnan korvikkeena.


Eilen lähdettiin Panchon matkaan juttukeikalle Villarrican ja Pucónin lähikaupunkeihin, joissa vierähtikin koko päivä. Maisemat oli ihan mielettömiä. Ajettiin kohti Argentiinaa ja sieltähän alkoi tulla Andit vastaan. Sinne täytyy lähteä paremmalla ajalla uudelleen. Välillä vähän kauhistutti, kun kuski-Carolo veti mutkia suoriksi, mutta hyvin me gringuitat selvittiin.Tässä näkymää Villarrica-järven rannalta.

Yleisesti tunnelma alkaa tiivistyä täällä perjantaita kohden, jolloin on siis se kauan odotettu las Fiestas Patrias. Koko viikonloppu on yhtä juhlaa, syömistä, juomista ja cuacaa. Lauantaina yhdet yliopistopojat kutsui meidät katsomaan rodeota, kai se pitää lähteä. Täkäläinen rodeo, joka on siis kansallislaji, ei ole onneksi samaa kuin Jenkeissä. Täällä ideana on tökkiä lehmää hevosen lautasilla, ja eri kohdista saa sitten pisteitä. Muy interesante, no?

Tänään täällä Temucossa on joku merkittävä futismatsi, ja kaupungilla hengaili hirveästi porukkaa, josta suurin osa kinusi rahaa pääsylippua varten. Esitin tietysti, etten ymmärrä. Toimii. Kun tulin töistä ja nousin colectívosta ostarin kohdalla, oli tietysti juuri siinä kohdalla hirveä lauma nuoria miehiä laulamassa jotain futiskannatuslauluja. Sen verran kerkisin miettiä, että kirosin mielessäni jo valmiiksi, kunnes myös pojat äkkäsivät minut ja alkoivat huutaa yhteen ääneen "LIIIIIINDAAAAAAAAA!!!" ja vislailla. No, tietysti kaikki kääntyivät katsomaan ja minä kipitin nopeasti punaisena ostarin turviin.


Tässä täkäläinen röökiaski. José kertoi, että ihan ensimmäinen setä askissa oli nimeltään Don Miguel, josta tuli askiuran myötä julkkis. Miguelilla oli putki kaulassa, sellainen kun South Parkin Nedillä. Cachai? Sitten Miguel kuoli ja hieno ura päättyi.

Kyllä täällä muutenkin saa ihan kiitettävästi huomiota osakseen. Ihmiset tuijottaa ihan häpeämättä kun kävelee vastaan ja läheisen työmaan työmiehet jaksaa viheltää joka aamu ohikulkiessani. Yhtenä päivänä seisoessani liikennevaloissa vieressä odottanut auto tööttäili koko sen ajan, kun punaiset paloivat. Hillitsin käteni ja näytin keskaria taskun suojissa.

Huomenna töissä on jotkut pirskeet, siis minkäs muunkaan kuin perjantain takia. Tiedossa on ilmeisesti, no, ruokaa, juomaa ja cuecaa. Qué sorpresa! Alan jo henkisesti valmistautumaan tanssia varten.

7 kommenttia:

 1. Siiiiinaaaa, yritä nyt muistaa pitää se kamera mukana!

  <3

  VastaaPoista
 2. Ooh, Andit. Sä oot nyt Siina sellainen nähtävyys, että sun pitää ruveta vaan sopeutumaan siihen, mahdollisesti jopa nauttimaan siitä :D Ehkä sä voisit hyötyä tästä puolijulkkiksen statuksesta jotenkin...? Baila baila :)

  VastaaPoista
 3. Ooh! Sounds like fun!! Ja hyvä että niihi työaikoihin tuli tolkkua!
  Ollaa menossa illalla teille viettämää synttäreitä. Kahvit pitää viedä itse X)
  Olet ajatuksissa! Take care <3

  VastaaPoista
 4. Voi ihanaa, mieletön maisemakuva, tahtoo Andeille kans, ja kiva toi röökiaski :D voi Miguel parkaa...

  Nauti nyt siellä olosta Lindana ja Barbina, täällä suomalaisukot on niin jäykkiä ja ujoja etteivät raukat uskalla sun perään huudella vaikka mieli tekiskin ;)

  Hyvä että työajat helpottaa, jää aikaa itellekin ja tutkia paikkoja :) Laita nassukirjaan kuvia!!!! :)

  Koita saada ne latinolanteet heräämään, mä tiedän että ne on siellä jossain, oon ne muutaman kerran nähny :D Äitis tyttö kun olet ;)

  Suukkoi ja halei!! :) <3

  VastaaPoista
 5. Hola!
  Juu äidin tyttö olet!! Ala vaan nauttimaan huomiosta ja nenä pystyyn ja hymyä huuleen! Täällä pimeässä Suomessa saa sit taas möllöttää tuulipuku päällä!!

  VastaaPoista
 6. Hyvä Siina ei kun tsemppiä ja nenä pystyyn ja menoksi sanoi mummi.

  VastaaPoista